Никола Којо тужио Мају Гојковић

ГС
Никола Којо тужио Мају Гојковић

БЕОГРАД - Глумац Никола Којо тужио је министарку културе Србије Мају Гојковић.

- Маја Гојковић је већ тужена - рекао је Којо за Нова.рс.

Како подсјећа Нова.рс, Којо је на протесту „Србија против насиља” критиковао предсједника Александра Вучића, рекавши да је „успео да украде радост својим мраком који шири око себе и својом интересном групом”.

Казао је и да је „против насиља у сваком смислу које нам се дуже од 30 година дешава, а посебно од када је дотични господин на власти” и поручио да „треба зауставити зло”.

Министарка културе Маја Гојковић реаговала је саопштивши да Којо „изврће чињенице како би се сакрила и потценила подршка Владе Србије и актуелне власти филмским радницима, које до 2012. године практично није било”.

- Заиста сам згрожена порукама мржње које је Никола Којо упутио, називајући грађане Србије погрдним и увредљивим именима. Подругљиво, увредљиво и са ниподаштавањем говорити о грађанима, само зато што не деле његово политичко мишљење и то на скупу који се тобоже организује поводом борбе против насиља, је дубоко забрињавајуће. Ако Никола Којо зна да се серије и филмови снимају новцем грађана, морао би да зна и да новац грађана долази добрим делом и од оних које он назива ‘овцама и говедима’ и омаловажава само зато што имају другачије мишљење. Нико не сме и нема права да на тако непримерен и нецивилизован начин вређа грађане Србије и да им оспорава право на опредељење и слободу да га изразе - поручила је Гојковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана