Никола Елезовић, син Србина ухапшеног у Косовској Митровици: Немамо званичних информација о здравственом стању мог оца

Танјуг
Никола Елезовић, син Србина ухапшеног у Косовској Митровици: Немамо званичних информација о здравственом стању мог оца

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Никола Елезовић, син Илије Елезовића, кога су припадници тзв. косовске полиције у сриједу ухапсили у сјеверном дијелу Косовске Митровице, изјавио је да породица нема званичних информација о његовом здравственом стању.

Илија Елезовић је онколошки болесник, а његов бранилац је рекао да је он и пре притвора био у јако лошем здравственом стању.

- Нас од тренутка хапшења до дана данашњег нико није контактирао, ни из полиције, ни из тужилаштва, ни из суда. Оно што знамо, њега је посетио адвокат Љубомир Пантовић. Он нам је пренео да се Илија налази у доста лошем стању и да су изгледи да ће све бити горе и горе - рекао је Никола Елезовић.

Додао је да његовој породици велики број пријатеља пружа подршку.

-Свакодневно су позиви са свих страна, имамо чак и Албанаца и муслимана који се јављају, који не верују да се то дешава Илији, јер знају да је и у тренутку те оптужнице коју му стављају на терет, да је помагао људима, искључиво је само помагао коме је год могао, никоме сигурно није одмогао - истакао је он.

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је оптужницу против Илије Елезовића за наводни ратни злочин против цивилног становништва, а приштински суд одредио му је једномесечни притвор.

Ухапшен је у сриједу, а тога дана на КиМ су ухапшена још двојица Срба - Драган Миловић из Звечана и Зоран Костић из Прлужја, којима је такође одређен притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана