Nikola Elezović, sin Srbina uhapšenog u Kosovskoj Mitrovici: Nemamo zvaničnih informacija o zdravstvenom stanju mog oca

Tanjug
Nikola Elezović, sin Srbina uhapšenog u Kosovskoj Mitrovici: Nemamo zvaničnih informacija o zdravstvenom stanju mog oca

KOSOVSKA MITROVICA - Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića, koga su pripadnici tzv. kosovske policije u srijedu uhapsili u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, izjavio je da porodica nema zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Ilija Elezović je onkološki bolesnik, a njegov branilac je rekao da je on i pre pritvora bio u jako lošem zdravstvenom stanju.

- Nas od trenutka hapšenja do dana današnjeg niko nije kontaktirao, ni iz policije, ni iz tužilaštva, ni iz suda. Ono što znamo, njega je posetio advokat Ljubomir Pantović. On nam je preneo da se Ilija nalazi u dosta lošem stanju i da su izgledi da će sve biti gore i gore - rekao je Nikola Elezović.

Dodao je da njegovoj porodici veliki broj prijatelja pruža podršku.

-Svakodnevno su pozivi sa svih strana, imamo čak i Albanaca i muslimana koji se javljaju, koji ne veruju da se to dešava Iliji, jer znaju da je i u trenutku te optužnice koju mu stavljaju na teret, da je pomagao ljudima, isključivo je samo pomagao kome je god mogao, nikome sigurno nije odmogao - istakao je on.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Ilije Elezovića za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, a prištinski sud odredio mu je jednomesečni pritvor.

Uhapšen je u srijedu, a toga dana na KiM su uhapšena još dvojica Srba - Dragan Milović iz Zvečana i Zoran Kostić iz Prlužja, kojima je takođe određen pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana