Никодијевић предложио Шапића за градоначелника

Танјуг
Никодијевић предложио Шапића за градоначелника

БЕОГРАД - Предсједник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић предложио је данас Александра Шапића за новог градоначелника Београда испред листе “Александар Вучић - Београд сутра”.

На сједници Скупштине града, Никодијевић је рекао да Шапића за градоначелника, поред тога што је један од највећих српских ватерполиста свих времена препоручују и његова политичка активност и искуство.

-Господин Шапић је у три мандата био председник општине Новог Београда, где су га грађани Новог Београда три пута узастопно бирали, 2012. године, 2016. године и 2020. године, пре него што је у прошлом мандату постао градоначелник Београда. Он је био први на листи наше заједничке коалиције „Александар Вучић - Београд сутра“ која је добила највећи број гласова грађана Београда. Ми никада нисмо крили свог кандидата - рекао је Никодијевић.

Како је рекао, да Шапића за нови мандат препоручује и велики број пројеката који су покренути у Београду.

-Кренули смо у неке од највећих инфраструктурних пројеката који деценијама чекају на реализацију у Београду. Од завршетка обилазнице, изградње Београдског метроа, изградње два тунела испод Београда, Дунавска, Савска тераса и тунел од Моста преко Аде до Аутокоманде. Завршетак интерцептора, изградње фабрике за прераду отпадних вода у Великом селу - навео је Никодијевић. Додао је да ће жељезнички систем у Београду бити заокружен повезивањем свих београдских општина на београдски метро, па ће грађани и Лазаревца, и Раковице, и Вождовца, и Сопота моћи за 10, 15, 20 минута да користећи Беовоз дођу до цента града.

Никодијевић је, такође, навео да је Шапић покренуо нову социјалну политику у граду Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана