Nikodijević predložio Šapića za gradonačelnika

Tanjug
Nikodijević predložio Šapića za gradonačelnika

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević predložio je danas Aleksandra Šapića za novog gradonačelnika Beograda ispred liste “Aleksandar Vučić - Beograd sutra”.

Na sjednici Skupštine grada, Nikodijević je rekao da Šapića za gradonačelnika, pored toga što je jedan od najvećih srpskih vaterpolista svih vremena preporučuju i njegova politička aktivnost i iskustvo.

-Gospodin Šapić je u tri mandata bio predsednik opštine Novog Beograda, gde su ga građani Novog Beograda tri puta uzastopno birali, 2012. godine, 2016. godine i 2020. godine, pre nego što je u prošlom mandatu postao gradonačelnik Beograda. On je bio prvi na listi naše zajedničke koalicije „Aleksandar Vučić - Beograd sutra“ koja je dobila najveći broj glasova građana Beograda. Mi nikada nismo krili svog kandidata - rekao je Nikodijević.

Kako je rekao, da Šapića za novi mandat preporučuje i veliki broj projekata koji su pokrenuti u Beogradu.

-Krenuli smo u neke od najvećih infrastrukturnih projekata koji decenijama čekaju na realizaciju u Beogradu. Od završetka obilaznice, izgradnje Beogradskog metroa, izgradnje dva tunela ispod Beograda, Dunavska, Savska terasa i tunel od Mosta preko Ade do Autokomande. Završetak interceptora, izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu - naveo je Nikodijević. Dodao je da će željeznički sistem u Beogradu biti zaokružen povezivanjem svih beogradskih opština na beogradski metro, pa će građani i Lazarevca, i Rakovice, i Voždovca, i Sopota moći za 10, 15, 20 minuta da koristeći Beovoz dođu do centa grada.

Nikodijević je, takođe, naveo da je Šapić pokrenuo novu socijalnu politiku u gradu Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana