“Није ни питао да ли му је дете живо”: Наложено психијатријско вјештачење Пашајлића

ГС
“Није ни питао да ли му је дете живо”: Наложено психијатријско вјештачење Пашајлића

БЕОГРАД - Урош Пашајлић (38), прије сасалушања у Првом основном јавном тужилаштву у Београду, на ком је одлучио да се брани ћутањем, пола сата је разговарао са својим адвокатом како би одлучио да ли ће да износи одбрану или не.

- Искористио је своје законско право да не износи одбрану, односно да се брани ћутањем. Био је хладан, није заплакао, чупао косу, нити било шта слично, није деловао као очајан човек, чак није питао ни да ли је живо његово дете - открио је саговорник „Курира“.

На саслушању је рекао само да је зависник и да користи различите врсте наркотика, лијекова и алкохола.

- Чак и то што је рекао у једној реченици, највероватније је смишљено како би оправдао или бар умањио кривицу за оно што му је стављено на терет - додаје наш саговорник.

Послије саслушања, Урошу Пашајлићу, осумњиченом да је своју кћерку Л.П. држао заточену у стану на Звездари, је одређен притвор до 30 дана и он је спроведен у Централни затвор.

Притвор му је одређен због околности које указују да ће ометати поступак утицањем на свједоке и да су начин извршења кривичног дјела и тежина његове посљедице довели до узнемирења јавности које може да угрози правично и несметано вођење кривичног поступка, потврђено је Танјугу у том суду.

У току поступка биће испитане оштећене и други свједоци који би могли имати сазнања од значаја за поступак, наложено вршење психијатријског вјештачења осумњиченог, као и судско-медицинског вјештачења тјелесних повреда, при чему ће од Дечје клинике бити прибављена медицинска документација за оштећену Л.П.  како би се утврдило у каквом је стању примљена на клинику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана