“Nije ni pitao da li mu je dete živo”: Naloženo psihijatrijsko vještačenje Pašajlića

GS
“Nije ni pitao da li mu je dete živo”: Naloženo psihijatrijsko vještačenje Pašajlića

BEOGRAD - Uroš Pašajlić (38), prije sasalušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, na kom je odlučio da se brani ćutanjem, pola sata je razgovarao sa svojim advokatom kako bi odlučio da li će da iznosi odbranu ili ne.

- Iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, odnosno da se brani ćutanjem. Bio je hladan, nije zaplakao, čupao kosu, niti bilo šta slično, nije delovao kao očajan čovek, čak nije pitao ni da li je živo njegovo dete - otkrio je sagovornik „Kurira“.

Na saslušanju je rekao samo da je zavisnik i da koristi različite vrste narkotika, lijekova i alkohola.

- Čak i to što je rekao u jednoj rečenici, najverovatnije je smišljeno kako bi opravdao ili bar umanjio krivicu za ono što mu je stavljeno na teret - dodaje naš sagovornik.

Poslije saslušanja, Urošu Pašajliću, osumnjičenom da je svoju kćerku L.P. držao zatočenu u stanu na Zvezdari, je određen pritvor do 30 dana i on je sproveden u Centralni zatvor.

Pritvor mu je određen zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i da su način izvršenja krivičnog djela i težina njegove posljedice doveli do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svjedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog vještačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog vještačenja tjelesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P.  kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju primljena na kliniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana