Незадовољни ратари настављају са блокадом центра Новог Сада

Срна
Незадовољни ратари настављају са блокадом центра Новог Сада

НОВИ САД - Пољопривредници из цијеле Војводине већ шести дан тракторима блокирају саобраћај у најужем центру Новог Сада незадовољни “ћутањем” ресорног министарства на њихове обновљене захтјеве.

Они су посебно огорчени што држава не реагује на њихов захтјев да откупна цијена овогодишњег рода сунцокрета буде 700 евра за тону.

Како кажу, држава не само што није удовољила том захтјеву, него је наводно цијену сунцокрета “закочила” на 199 динара /око 1,69 евра/ за килограм.

Окупљени пољопривредници оптужују државу да је својим “инфериорним ставом на њихове захтјеве растјерала традиционалне иностране купце, који немају времена чекати да се ситуација расплете”.

Незадовољни ратари најављују нове захтјеве и радикализацију протеста уколико држава настави са ћутањем.

Трактори пољопривредника тренутно у саобраћајној блокади држе Булевар Михајла Пупина у којем се налази зграда Покрајинске владе.

Булевар је затворен за саобраћај од Варадинског моста до раскрснице са улицама Модена и Жарка Зрењанина. Тренутно су проходни Варадински мост и Јеврејска улица.

Између Варадинског моста и зграде Покрајинске владе тренутно је око 50 трактора, а на једном од њих развијен је и транспарент на коме пише да се ратари који протестују “дубоко извињавају Новосађанима”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана