Нела Кубуровић:Београд никада неће одустати од процесуирања злочина "ОВК"

Срна
Нела Кубуровић:Београд никада неће одустати од процесуирања злочина "ОВК"

БЕОГРАД - Министар правде Србије Нела Кубуровић изјавила је да Србија никада неће одустати од процесуирања ратних злочина које су припадници терористичке "ОВК" починили над српским и неалбанским становништвом на Косову и Метохији.

Поводом захтјева из Приштине да Београд повуче потјернице за припадницима "ОВК", Кубуровићева је навела да су поступци који се воде пред српским судовима покренути на основу материјалних доказа, тако да не постоји никакво правно образложење и разлози да се одустане од потјернице за освједоченим злочинцима.

- Привремене институције у Приштини нису једине којима принципијелна позиција Србије смета - истакла је она.

Кубуровићева је за "Вечерње новости" рекла да је Србија и пред Хашким трибуналом и пред Савјетом безбједности УН пружила необориве доказе о својој борби против ратних злочина и дала највећи допринос успостављању владавине права у региону.

Она је оцијенила да покушај усвајања закона о вриједностима "ОВК" представља очајнички чин одбијања суочавања са истином да је то била терористичка злочиначка организација, те да то представља и покушај застрашивања и гушења сваке здраве мисли и гласа народа не само Срба на Косову и Метохији, већ и свих грађана.

- Ово је још један доказ да грађанима на Косову нико не гарантује слободу - ни институције те такозване државе Косово, а камоли међународна заједница - навела је Кубуровићева.

Она је додала да доживљава крах сваки покушај изградње права од приштинских институција.

- Јер, када би истина и правда изашле на видело, урушила би се лажна слика о такозваној држави Косово, која, између осталог, почива на костима 1.300 пронађених, али и даље неидентификованих српских жртава - рекла је министар правде Србије Нела Кубуровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана