Nela Kuburović:Beograd nikada neće odustati od procesuiranja zločina "OVK"

Srna
Nela Kuburović:Beograd nikada neće odustati od procesuiranja zločina "OVK"

BEOGRAD - Ministar pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da Srbija nikada neće odustati od procesuiranja ratnih zločina koje su pripadnici terorističke "OVK" počinili nad srpskim i nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji.

Povodom zahtjeva iz Prištine da Beograd povuče potjernice za pripadnicima "OVK", Kuburovićeva je navela da su postupci koji se vode pred srpskim sudovima pokrenuti na osnovu materijalnih dokaza, tako da ne postoji nikakvo pravno obrazloženje i razlozi da se odustane od potjernice za osvjedočenim zločincima.

- Privremene institucije u Prištini nisu jedine kojima principijelna pozicija Srbije smeta - istakla je ona.

Kuburovićeva je za "Večernje novosti" rekla da je Srbija i pred Haškim tribunalom i pred Savjetom bezbjednosti UN pružila neoborive dokaze o svojoj borbi protiv ratnih zločina i dala najveći doprinos uspostavljanju vladavine prava u regionu.

Ona je ocijenila da pokušaj usvajanja zakona o vrijednostima "OVK" predstavlja očajnički čin odbijanja suočavanja sa istinom da je to bila teroristička zločinačka organizacija, te da to predstavlja i pokušaj zastrašivanja i gušenja svake zdrave misli i glasa naroda ne samo Srba na Kosovu i Metohiji, već i svih građana.

- Ovo je još jedan dokaz da građanima na Kosovu niko ne garantuje slobodu - ni institucije te takozvane države Kosovo, a kamoli međunarodna zajednica - navela je Kuburovićeva.

Ona je dodala da doživljava krah svaki pokušaj izgradnje prava od prištinskih institucija.

- Jer, kada bi istina i pravda izašle na videlo, urušila bi se lažna slika o takozvanoj državi Kosovo, koja, između ostalog, počiva na kostima 1.300 pronađenih, ali i dalje neidentifikovanih srpskih žrtava - rekla je ministar pravde Srbije Nela Kuburović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana