Настављено испитивање Тачија у Хагу

Танјуг
Настављено испитивање Тачија у Хагу

ХАГ - Предсједник привремених приштинских институција Хашим Тачи дошао је око 13.30 часова у просторије Специјалног тужилаштва за ратне золочине у Хагу на наставак испитивања, које је почело у понедељак, пренијели су приштински медији.

Он је јуче након испитивања, које је трајало више од шест сати, изјавио да је "сво вријеме слушао о техничким питањима која су му постављали представници Тужилаштва и његов правни заступник".

Тачи се, како је сам саопштио, налази у Хагу на позив специјалног тужиоца, који ту информацију није потврдио.

Тужилаштво је 24. априла подигло оптужницу против њега за низ ратних злочина на Косову и Метохији, а сада се она налази код судије задуженог за њено преиспитивање и доношење одлуке о потврђивању.

Према саопштењу тужиоца, Тачи, Весељи и други осумњичени из оптужнице терете се за скоро 100 убистава.

Жртве кривичних дјела из оптужнице су стотине лица чији је идентитет познат и међу којима су косовски Албанци, Срби, Роми и лица других националности, као и политички противници оптужених.

У децембру 2011. године, швајцарски сенатор Дик Марти, известилац Савета Европе, објавио је извјештај у коме је наведено неколико бивших вођа Ослободилачке војске Косова који су умијешани у ратне злоцине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана