Nastavljeno ispitivanje Tačija u Hagu

Tanjug
Nastavljeno ispitivanje Tačija u Hagu

HAG - Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači došao je oko 13.30 časova u prostorije Specijalnog tužilaštva za ratne zoločine u Hagu na nastavak ispitivanja, koje je počelo u ponedeljak, prenijeli su prištinski mediji.

On je juče nakon ispitivanja, koje je trajalo više od šest sati, izjavio da je "svo vrijeme slušao o tehničkim pitanjima koja su mu postavljali predstavnici Tužilaštva i njegov pravni zastupnik".

Tači se, kako je sam saopštio, nalazi u Hagu na poziv specijalnog tužioca, koji tu informaciju nije potvrdio.

Tužilaštvo je 24. aprila podiglo optužnicu protiv njega za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji, a sada se ona nalazi kod sudije zaduženog za njeno preispitivanje i donošenje odluke o potvrđivanju.

Prema saopštenju tužioca, Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice terete se za skoro 100 ubistava.

Žrtve krivičnih djela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politički protivnici optuženih.

U decembru 2011. godine, švajcarski senator Dik Marti, izvestilac Saveta Evrope, objavio je izvještaj u kome je navedeno nekoliko bivših vođa Oslobodilačke vojske Kosova koji su umiješani u ratne zlocine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana