На суђењу малчанском берберину испитан вјештак

Тањуг
На суђењу малчанском берберину испитан вјештак

НИШ - Пред Вишим судом у Нишу данас је саслушањем вјештака настављено суђење Нинославу Јовановићу, познатијем као Малчански берберин, који је крајем прошле године отео и злостављао 12-годишњу девојчицу М.К. из села Суво до.

Суд је без присуства јавности, испитао је вештака психијатра, представника комисије Специјалне затворске болнице у Београду, која је зимус обавила неуропсихијатријско вјештачење Јовановића, саопштено је из нишког суда.

На почетку суђења суђења у јуну, суд је ради заштите интереса малолјетне оштећене искључио јавност са цијелог суђења.

Слједеће суђење је заказано за 2. септембар, на које ће бити позвани вјештак психолог поменуте комисије, који на данашње суђење није дошао због болести, као и лјекари Клиничког центра у Нишу, кажу за Тањуг у нишком Вишем суду.

Крајем марта је Више јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу против Нинослава Јовановића, али због заштите интереса малолјетне оштећене у овом случају, није могао да саопшти правну квалификацију кривичног дела за које се терети.

Истрага је против Јовановића спроведена због кривичних дјела отмица и силовање дјетета.

За ова кривична дела запрећена је казна затвора од најмање 10 година или казна доживотног затвора.

Јовановић је ухапшен 5. јануара, на гробљу у родном селу Малча, након 17 дана полицијске потраге за њим.Он је, како се сумња, 20. децембра, у селу Суви пресрео девојчицу на путу до школе и отео је.

Она је у међувремену пронађена, након 10 дана потраге у селу Јасеновик и једној викендици. Јовановић је раније у два наврата био осуђиван за силовање на 10 и 12 и по година затвора, које је издржао.

Иначе, М.К. коју је 10 дана држао заточену након отмице, пронађена је 29. децембра у селу Јасеновик у великој полицијској потрази.

Дјевојчица је била ошишана са модрицама по тијелу и смјештена у Клинички центар у Нишу ради опоравка. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана