Na suđenju malčanskom berberinu ispitan vještak

Tanjug
Na suđenju malčanskom berberinu ispitan vještak

NIŠ - Pred Višim sudom u Nišu danas je saslušanjem vještaka nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu M.K. iz sela Suvo do.

Sud je bez prisustva javnosti, ispitao je veštaka psihijatra, predstavnika komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, koja je zimus obavila neuropsihijatrijsko vještačenje Jovanovića, saopšteno je iz niškog suda.

Na početku suđenja suđenja u junu, sud je radi zaštite interesa maloljetne oštećene isključio javnost sa cijelog suđenja.

Sljedeće suđenje je zakazano za 2. septembar, na koje će biti pozvani vještak psiholog pomenute komisije, koji na današnje suđenje nije došao zbog bolesti, kao i ljekari Kliničkog centra u Nišu, kažu za Tanjug u niškom Višem sudu.

Krajem marta je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloljetne oštećene u ovom slučaju, nije mogao da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se tereti.

Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih djela otmica i silovanje djeteta.

Za ova krivična dela zaprećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim.On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi presreo devojčicu na putu do škole i oteo je.

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici. Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Inače, M.K. koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi.

Djevojčica je bila ošišana sa modricama po tijelu i smještena u Klinički centar u Nišu radi oporavka. 
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana