На КиМ мирно, полиција код зграда општина

Танјуг
На КиМ мирно, полиција код зграда општина

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - На сјеверу Косова и Метохије ситуација је мирна, али и даље врло напета.

У све четири општине на сјеверу Косова и Метохије ноћас није било инцидената, а и дан протиче мирно.

Испред и око општинских зграда у Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану и даље су стациониране снаге такозване косовске полиције, припадници специјалних јединица, као и јединица за брзо дјеловање и разбијање демонстрација.

Полиција је распоређена и на прилазу овим градовима.

Нешто даље од уласка у Лепосавић, Звечан и Зубин Поток, налазе се мале снаге Кфора, а припадници Еулекса патролирају градовима. Продавнице, кафићи и ресторани, за сада раде нормално.

Са општинских зграда су скинуте српске и општинске заставе и постављене такозване косовске, а такође су скинуте камере за видео надзор и постављене нове.

Градоначелници албанске националности у већински српским општинама су најавили да ће сутра доћи на посао у општинске објекте, Аљбин Курти је поручио да је то имовина такозваног Косова, а стране амбасаде, земље Квинте, осуђују насилни упад полиције и сукоб са грађанима.

Српска листа је затражила од предсједника Србије Александра Вучића и српске владе да прекине дијалог са Приштином док се специјалци не повуку са читаве територије сјевера Косова и Метохије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана