Мушкарац који је улетио у кадар РТС је неурачунљив

Танјуг
Foto: Принтскрин

БЕОГРАД- Више јавно тужилаштво у Београду поднијело је данас Вишем суду у Београду приједлог за изрицање мјере безбједности обавезног психијатријског лијечења и чувања у здравственој установи према В.Ј, јер је 13. јуна ујутру, у стању неурачунљивости, на Теразијама стао испред камере РТС-а у укључењу репортерке уживо, па изнио увреде на рачун Републике Србије.

Према налазу и мишљењу судског вјештака - психијатрије, В.Ј. је дјело извршио у неурачунљивом стању, усљед душевне болести, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.

Због тога тужилаштво сматра да постоји озбиљна опасност да окривљени учини ново дјело, слично или теже кривично дјело, због чега предлаже суду да му изрекне мјеру безбједности обавезног психијатријског лијечења и чувања у здравственој установи, како би се постигла задовољавајућа ремисија његовог психичког стања.

В.Ј. је осумњичен да је учинио противправно дјело, у закону одређено као кривично дјело Повреда угледа Србије, и налази се у притвору.

Он је 13. јуна у 06:07 сати на Теразијама, приликом укључења репортерке РТС-а у Јутарњи програм "улетио" у кадар и просуо течност из лименке енергетског пића, а онда се окренуо да оде.

Потом се вратио у кадар, стао поред репортерке и показујући прво два прста, а потом и средњи прст на обе руке, увредљиво, са псовкама говорио о Србији, називајући је и "фашистичком" државом.

В.Ј. је држављанин Србије који живи у Њемачкој и нема пријављено пребивалиште или боравиште у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана