Muškarac koji je uletio u kadar RTS je neuračunljiv

Tanjug
Foto: Printskrin

BEOGRAD- Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je danas Višem sudu u Beogradu prijedlog za izricanje mjere bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema V.J, jer je 13. juna ujutru, u stanju neuračunljivosti, na Terazijama stao ispred kamere RTS-a u uključenju reporterke uživo, pa iznio uvrede na račun Republike Srbije.

Prema nalazu i mišljenju sudskog vještaka - psihijatrije, V.J. je djelo izvršio u neuračunljivom stanju, usljed duševne bolesti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Zbog toga tužilaštvo smatra da postoji ozbiljna opasnost da okrivljeni učini novo djelo, slično ili teže krivično djelo, zbog čega predlaže sudu da mu izrekne mjeru bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, kako bi se postigla zadovoljavajuća remisija njegovog psihičkog stanja.

V.J. je osumnjičen da je učinio protivpravno djelo, u zakonu određeno kao krivično djelo Povreda ugleda Srbije, i nalazi se u pritvoru.

On je 13. juna u 06:07 sati na Terazijama, prilikom uključenja reporterke RTS-a u Jutarnji program "uletio" u kadar i prosuo tečnost iz limenke energetskog pića, a onda se okrenuo da ode.

Potom se vratio u kadar, stao pored reporterke i pokazujući prvo dva prsta, a potom i srednji prst na obe ruke, uvredljivo, sa psovkama govorio o Srbiji, nazivajući je i "fašističkom" državom.

V.J. je državljanin Srbije koji živi u Njemačkoj i nema prijavljeno prebivalište ili boravište u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana