Мугоша: Црна Гора сутра отвара границу са Србијом

Срна
Мугоша: Црна Гора сутра отвара границу са Србијом

ПОДГОРИЦА - Црна Гора од сутра ће отворити границу са Србијом, изјавио је директор црногорског Института за јавно здравље Бобан Мугоша.

Црна Гора отвориће и границу са Сјеверном Македонијом, док је раније отворена са БиХ, Албанијом и самопроглашеним Косово, а за улазак у Црну Гору за држављане свих ових земаља  биће потребан негативан PCR или серолошки тест ELISA.

Према Мугошиним ријечима, одлучено је да се границе отворе на захтјев туристичке привреде.

- Видимо да се ситуација са Србијом побољшава, што значи да се изједначава крива - рекао је Мугоша.

Он је навео да је у овој фази и даље висока локална трансмисија, али је потпуно контролисана.

- У фази смо поравнавања криве, очекујемо да се спушта ниже. Ситуација је одраз нашег понашања. Сви заједно се не понашамо довољно одговорно јер имамо 50 до 60 случајева дневно иако много тестирамо, око 450 у просјеку - рекао је Мугоша.

С обзиром на то да се ближе избори 30. августа, Мугоша је за телевизију "Вијести" изјавио да не очекује било какав ризик од повећања броја обољелих.

- Ако поштујемо мјере - ношење маски, дистанцу, онда избори немају великог утицаја нити ће бити разлог за веће оболијевање људи - сматра Мугоша.

Он је рекао да ће до краја сљедеће седмице имати конкретне препоруке за отварање школа, а да ће вртићи сигурно почети са радом од септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана