Муфтија Мустафа Јусуфспахић: Срби нису геноцидан народ, моја Србија то не заслужује

ГС
Муфтија Мустафа Јусуфспахић: Срби нису геноцидан народ, моја Србија то не заслужује

БЕОГРАД - Мустафа Јусуфспахић, београдски муфтија, написао је на друштвеној мрежи „Икс“ да Срби нису геноцидан народ.

"Србија је моја земља, у њој живимо и Богу се молимо у џамијама, црквама и синагогама. На хиљаде џамија постоји где се око 600.000 муслимана који овде живе моле. Муслимани на територији Србије која је под влашћу већинског православног становништва живе и раде у слози и деле заједничку судбину вековима и ја то као муслиман моје Србије сведочим. Овај народ није геноцидан и моја Србија то не заслужује", навео је муфтија.

Како је додао, "кроз историју су сигурно постојали појединци који су имали такве сулуде идеје, али оне нису заразиле народ који се и данас бори против таквих идеја било где у свету".

"Моја Босна и Херцеговина је пропатила и сваку њену бол сам проживљавао у свом срцу. Њен живот као и живот моје Србије је од Бога нам дат да једни са другима под руку у слози живимо. Будимо паметни и грешке из прошлости не понављајмо, поправимо их и будимо бољи људи. Бог нас помогао", навео је Јусуфспахић.

dele ZAJEDNIČKU sudbinu vekovima i ja to kao musliman moje Srbije svedočim. Ovaj narod nije genocidan i moja Srbija to ne zaslužuje.
Kroz istoriju su sigurno postojali POJEDINCI koji su imali takve sulude ideje ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih

— Mustafa Jusufspahic (@MJusufspahic) May 23, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана