Muftija Mustafa Jusufspahić: Srbi nisu genocidan narod, moja Srbija to ne zaslužuje

GS
Muftija Mustafa Jusufspahić: Srbi nisu genocidan narod, moja Srbija to ne zaslužuje

BEOGRAD - Mustafa Jusufspahić, beogradski muftija, napisao je na društvenoj mreži „Iks“ da Srbi nisu genocidan narod.

"Srbija je moja zemlja, u njoj živimo i Bogu se molimo u džamijama, crkvama i sinagogama. Na hiljade džamija postoji gde se oko 600.000 muslimana koji ovde žive mole. Muslimani na teritoriji Srbije koja je pod vlašću većinskog pravoslavnog stanovništva žive i rade u slozi i dele zajedničku sudbinu vekovima i ja to kao musliman moje Srbije svedočim. Ovaj narod nije genocidan i moja Srbija to ne zaslužuje", naveo je muftija.

Kako je dodao, "kroz istoriju su sigurno postojali pojedinci koji su imali takve sulude ideje, ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih ideja bilo gde u svetu".

"Moja Bosna i Hercegovina je propatila i svaku njenu bol sam proživljavao u svom srcu. Njen život kao i život moje Srbije je od Boga nam dat da jedni sa drugima pod ruku u slozi živimo. Budimo pametni i greške iz prošlosti ne ponavljajmo, popravimo ih i budimo bolji ljudi. Bog nas pomogao", naveo je Jusufspahić.

dele ZAJEDNIČKU sudbinu vekovima i ja to kao musliman moje Srbije svedočim. Ovaj narod nije genocidan i moja Srbija to ne zaslužuje.
Kroz istoriju su sigurno postojali POJEDINCI koji su imali takve sulude ideje ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih

— Mustafa Jusufspahic (@MJusufspahic) May 23, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana