Момировић: Подршка региону, као и у вријеме пандемије

Срна
Момировић: Подршка региону, као и у вријеме пандемије

БЕОГРАД- Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић изјавио је да се мора обезбиједити енергетска стабилност у Србији, која ће, по свему судећи, пружати подршку и земљама у региону као и када је била пандемија вируса корона.

"Сви потенцијали државе су мобилисани да би се обезбедило стабилно снабдевање Србије, како би боље прошли од осталих земаља у региону, а можда и у Европи", рекао је Момировић након састанка са руководством Југословенског ријечног бродарства.

Према његовим ријечима, у току је највећа енергетска криза у претходних 70 година и она најбоље указује на све предности и значај ријечног саобраћаја за снабдијевање енергентима, а, прије свега, то се односи на угаљ, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

Он је нагласио да је пловност ријека и довоз угља за енергетски сектор, као и потребних сировина за индустрију, постало питање од прворазредног значаја за све државе у Европи, па тако и за Србију.

"Уколико желимо да одржимо све инвестиције, да наставимо невероватан економски раст морамо заједно са нашим грађанима да прођемо кроз ову кризу, а уз помоћ Југословенског речног бродарства, железнице као и уз помоћ друмског саобраћаја успећемо да обезбедимо снабдевање", навео је Момировић.

Он је позвао грађане да штеде енергију и понашају се одговорно, те навео да су цијене струје "отишле у небо".

"Одржива потрошња енергената је кључна у наредном периоду. Кључна је и за наставак инвестиција, економског раста. Јединство нам је потребније него икада", рекао је Момировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана