Momirović: Podrška regionu, kao i u vrijeme pandemije

Srna
Momirović: Podrška regionu, kao i u vrijeme pandemije

BEOGRAD- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da se mora obezbijediti energetska stabilnost u Srbiji, koja će, po svemu sudeći, pružati podršku i zemljama u regionu kao i kada je bila pandemija virusa korona.

"Svi potencijali države su mobilisani da bi se obezbedilo stabilno snabdevanje Srbije, kako bi bolje prošli od ostalih zemalja u regionu, a možda i u Evropi", rekao je Momirović nakon sastanka sa rukovodstvom Jugoslovenskog riječnog brodarstva.

Prema njegovim riječima, u toku je najveća energetska kriza u prethodnih 70 godina i ona najbolje ukazuje na sve prednosti i značaj riječnog saobraćaja za snabdijevanje energentima, a, prije svega, to se odnosi na ugalj, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

On je naglasio da je plovnost rijeka i dovoz uglja za energetski sektor, kao i potrebnih sirovina za industriju, postalo pitanje od prvorazrednog značaja za sve države u Evropi, pa tako i za Srbiju.

"Ukoliko želimo da održimo sve investicije, da nastavimo neverovatan ekonomski rast moramo zajedno sa našim građanima da prođemo kroz ovu krizu, a uz pomoć Jugoslovenskog rečnog brodarstva, železnice kao i uz pomoć drumskog saobraćaja uspećemo da obezbedimo snabdevanje", naveo je Momirović.

On je pozvao građane da štede energiju i ponašaju se odgovorno, te naveo da su cijene struje "otišle u nebo".

"Održiva potrošnja energenata je ključna u narednom periodu. Ključna je i za nastavak investicija, ekonomskog rasta. Jedinstvo nam je potrebnije nego ikada", rekao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana