Мокра гора, Гостиље и Тршић кандидовани за избор најбољег села

Срна
Foto: Викимедија

БЕОГРАД - Туристичка организација Ужица кандидовала је Мокру Гору за избор најбољег села на позив Свјетске туристичке организације УН.

Свака земља чланица може кандидовати највише три села, а послије засједања националне комисије Министарства трговине и туризма одлучено је да Србију представљају Мокра Гора, Гостиље и Тршић.

У оквиру припрема за конкурс, на Мокрој Гори се, у договору са мјештанима, почело са асФалтирањем шест путних праваца и рјешавањем кључних инФраструктурних проблема који су од виталног значаја за развој тог дијела Србије, јавила је агенција Рина.

Градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић саопштила је да су очувани културни и природни ресурси и огроман туристички потенцијал кандидовали Мокру Гору на листу села која ће се такмичити за титулу најбољег села по позиву Свјетске туристичке организације.

"На нама је да и у наредном периоду учинимо све што је неопходно како би у Мокрој Гори, пре свега млади остајали и даље развијали потенцијале којима једно од највећих ужичких села располаже. Шарганску осмицу и Дрвенград већ су препознали бројни посетиоци и туристи из земље и иностранства, а на нама је да подржимо нове садржаје и радимо на даљој изградњи неопходне инфраструктуре", саопштила је Радивојевићева.

Асфалтирање путева укупне дужине 1.500 метара финансираће се удруженим средствима мјештана и Града Ужица, а такође локална самоуправа сопственим средствима урадиће и путни правац од старе Цркве ка Столцу у дужини од око 2.100 метара.

Крајем прошле године урађена је и реконструкција Спортског терена код школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана