Mokra gora, Gostilje i Tršić kandidovani za izbor najboljeg sela

Srna
Foto: Vikimedija

BEOGRAD - Turistička organizacija Užica kandidovala je Mokru Goru za izbor najboljeg sela na poziv Svjetske turističke organizacije UN.

Svaka zemlja članica može kandidovati najviše tri sela, a poslije zasjedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine i turizma odlučeno je da Srbiju predstavljaju Mokra Gora, Gostilje i Tršić.

U okviru priprema za konkurs, na Mokroj Gori se, u dogovoru sa mještanima, počelo sa asFaltiranjem šest putnih pravaca i rješavanjem ključnih inFrastrukturnih problema koji su od vitalnog značaja za razvoj tog dijela Srbije, javila je agencija Rina.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević saopštila je da su očuvani kulturni i prirodni resursi i ogroman turistički potencijal kandidovali Mokru Goru na listu sela koja će se takmičiti za titulu najboljeg sela po pozivu Svjetske turističke organizacije.

"Na nama je da i u narednom periodu učinimo sve što je neophodno kako bi u Mokroj Gori, pre svega mladi ostajali i dalje razvijali potencijale kojima jedno od najvećih užičkih sela raspolaže. Šargansku osmicu i Drvengrad već su prepoznali brojni posetioci i turisti iz zemlje i inostranstva, a na nama je da podržimo nove sadržaje i radimo na daljoj izgradnji neophodne infrastrukture", saopštila je Radivojevićeva.

Asfaltiranje puteva ukupne dužine 1.500 metara finansiraće se udruženim sredstvima mještana i Grada Užica, a takođe lokalna samouprava sopstvenim sredstvima uradiće i putni pravac od stare Crkve ka Stolcu u dužini od oko 2.100 metara.

Krajem prošle godine urađena je i rekonstrukcija Sportskog terena kod škole.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana