Микетић осуђен на 12 година затвора због убиства кик-боксера

Танјуг
Foto: Новости

БЕОГРАД - Виши суд у Београду осудио је данас на казну затвора од 12 година Предрага Микетића (43) због оптужби да је још 1997. године убио Владана Цветковића (1977), кик-боксера и репрезентативца Југославије, а потом се дао у бјекство.

Микетићу је продужен притвор који може да траје до упућиванја на извршенје казне затвора.

Суд је такође другооптуженог Горана Павловића ослободио од оптужбе за кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршења кривичног дјела, образлажући да је дјело застарјело.

Више јавно тужилаштво у Београду ће уложити жалбу на пресуду јер су у својој завршној ријечи предложило да суд Микетића осуди на казну затвора од 20 година.

Микетић је осуђен по Кривичном закону који је важио у вријеме извршења кривичног дјела, 1997. године, као млађи пунољетник.

Такође, тужилаштво ће се жалити и на ослобађајућу пресуду Павловићу, јер га терети за теже кривично дјело помагање у убиству.

Микетић је након 23 године скривања, у августу 2020. године ухапшен у Бару по потјерници Србије, након чега је изручен нашој земљи.

Оптужен је за кривично дјело тешко убиство, због сумње да је заједно за Гораном Павловићем 3. новембра 1997. године испред службеног улаза у стадион ФК Црвена звезда, у Улици Љутице Богдана у Београду убио Цветковића, који тада имао 20 година.

Према тадашњем писању медија, Павловић ухапшен након убиства, док је Микетић био недоступан правди све ове године.

На Цветковића су, како се сумња, испалили шест метака, пошто је полиција, према писању медија, установила да су на жртву пуцале две особе из пиштоља различитог калибра.

Тројица младића, наводно су се расправљала испред улаза у стадион ФК Црвена звезда, а потом је дошло до пуцњаве.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана