Miketić osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva kik-boksera

Tanjug
Foto: Novosti

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas na kaznu zatvora od 12 godina Predraga Miketića (43) zbog optužbi da je još 1997. godine ubio Vladana Cvetkovića (1977), kik-boksera i reprezentativca Jugoslavije, a potom se dao u bjekstvo.

Miketiću je produžen pritvor koji može da traje do upućivanja na izvršenje kazne zatvora.

Sud je takođe drugooptuženog Gorana Pavlovića oslobodio od optužbe za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, obrazlažući da je djelo zastarjelo.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će uložiti žalbu na presudu jer su u svojoj završnoj riječi predložilo da sud Miketića osudi na kaznu zatvora od 20 godina.

Miketić je osuđen po Krivičnom zakonu koji je važio u vrijeme izvršenja krivičnog djela, 1997. godine, kao mlađi punoljetnik.

Takođe, tužilaštvo će se žaliti i na oslobađajuću presudu Pavloviću, jer ga tereti za teže krivično djelo pomaganje u ubistvu.

Miketić je nakon 23 godine skrivanja, u avgustu 2020. godine uhapšen u Baru po potjernici Srbije, nakon čega je izručen našoj zemlji.

Optužen je za krivično djelo teško ubistvo, zbog sumnje da je zajedno za Goranom Pavlovićem 3. novembra 1997. godine ispred službenog ulaza u stadion FK Crvena zvezda, u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu ubio Cvetkovića, koji tada imao 20 godina.

Prema tadašnjem pisanju medija, Pavlović uhapšen nakon ubistva, dok je Miketić bio nedostupan pravdi sve ove godine.

Na Cvetkovića su, kako se sumnja, ispalili šest metaka, pošto je policija, prema pisanju medija, ustanovila da su na žrtvu pucale dve osobe iz pištolja različitog kalibra.

Trojica mladića, navodno su se raspravljala ispred ulaza u stadion FK Crvena zvezda, a potom je došlo do pucnjave.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana