Михајловић: Држава има снаге да се избори са криминалним пријетњама

Срна
Михајловић: Држава има снаге да се избори са криминалним пријетњама

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић поручила је поводом информације о припреми атентата на предсједника Србије Александра Вучића да држава има снаге да се избори са пријетњама које долазе од организованог криминала.

Реагујући на информацију да организована криминална група на чијем је челу шеф кавачког клана Радоје Звицер, планира Вучићево убиство, Михајловићева је подсјетила да је Србија не тако давно у атентату изгубила премијера Зорана Ђинђића.

“Свака претња по безбедност председника Србије мора до краја да се испита и санкционише, као и да се предузму све мере да он буде заштићен”, рекла је Михајловићева, која је и министар рударства и енергетике.

Министар финансија Синиша Мали указао је да планирањем атентата организоване криминалне групе њени шефови желе да произведу хаос у Србији.

“Они би да врате Србију на дно, на којем је била пре него што је председник Вучић преузео руковођење. Претње треба схватити најозбиљније, јер наша земља памти политичка убиства”, поручио је Мали.

Министар културе и информисања Маја Гојковић сматра да информације о плановима и припремама атентата на Вучића представљају озбиљно и забрињавајуће упозорење угрожавања безбједности предсједника Србије.

“Било је јасно да је председник Србије, када је покренуо бескомпромисну борбу против организованог криминала, показујући одлучност да се обрачуна са овом пошасти, створио опасне непријатеље који не презају ни од оваквог насилног сценарија у покушају да остваре своје интересе - да изазову дестабилизацију и створе плодно тло за безакоње”, оцијенила је Гојковићева.

Она је позвала све надлежне институције на потпуну посвећеност и ангажовање на расвјетљавању свих чињеница.

“Ово је пресудан и важан тренутак када би читаво друштво требало јединствено да подржи председника Србије и заузме одлучан став да за мафију у нашој земљи нема места”, поручила је Гојковићева.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић сматра да је неопходно да се држава још одлучније супротстави организованом криминалу.

“Информације да се на челу криминалне групе која је припремала убиство председника Вучића налази шеф кавачког клана Радоје Звицер указује да се политички инспиратори и наручиоци овог атентата налазе у Црној Гори, где жкавачки кланж има заштиту режима /црногорског председника/ Мила Ђукановића”, навео је Поповић.

Истичући да веома добро разумије опасност која пријети Вучићу, он је оцијенио да су криминалци који пријете предсједнику Србије и њихови политички заштитници “спремни да убију свакога ко им се супротстави и стане на пут њиховим криминалним радњама”.

“Зато позивам надлежне органе да предузму све неопходне мере да лична безбедност председника Александра Вучића буде сачувана, а налогодавци и директни учесници у припреми атентата на председника буду откривени, ухапшени и најстроже кажњени”, поручио је Поповић.

Информацију о припремама атентата на предсједника Србије Александра Вучића саопштио је јуче министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Он је открио да је МУП Србије ту информацију под ознаком хитно добио посредством Европола, као и да је од припаднике полиције земље која је чланица ЕУ добио оперативна сазнања да је организована криминална група, сачињена од чланова из разних држава, која има за циљ атентат на предсједника Вучића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана