Mihajlović: Država ima snage da se izbori sa kriminalnim prijetnjama

Srna
Mihajlović: Država ima snage da se izbori sa kriminalnim prijetnjama

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je povodom informacije o pripremi atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da država ima snage da se izbori sa prijetnjama koje dolaze od organizovanog kriminala.

Reagujući na informaciju da organizovana kriminalna grupa na čijem je čelu šef kavačkog klana Radoje Zvicer, planira Vučićevo ubistvo, Mihajlovićeva je podsjetila da je Srbija ne tako davno u atentatu izgubila premijera Zorana Đinđića.

“Svaka pretnja po bezbednost predsednika Srbije mora do kraja da se ispita i sankcioniše, kao i da se preduzmu sve mere da on bude zaštićen”, rekla je Mihajlovićeva, koja je i ministar rudarstva i energetike.

Ministar finansija Siniša Mali ukazao je da planiranjem atentata organizovane kriminalne grupe njeni šefovi žele da proizvedu haos u Srbiji.

“Oni bi da vrate Srbiju na dno, na kojem je bila pre nego što je predsednik Vučić preuzeo rukovođenje. Pretnje treba shvatiti najozbiljnije, jer naša zemlja pamti politička ubistva”, poručio je Mali.

Ministar kulture i informisanja Maja Gojković smatra da informacije o planovima i pripremama atentata na Vučića predstavljaju ozbiljno i zabrinjavajuće upozorenje ugrožavanja bezbjednosti predsjednika Srbije.

“Bilo je jasno da je predsednik Srbije, kada je pokrenuo beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala, pokazujući odlučnost da se obračuna sa ovom pošasti, stvorio opasne neprijatelje koji ne prezaju ni od ovakvog nasilnog scenarija u pokušaju da ostvare svoje interese - da izazovu destabilizaciju i stvore plodno tlo za bezakonje”, ocijenila je Gojkovićeva.

Ona je pozvala sve nadležne institucije na potpunu posvećenost i angažovanje na rasvjetljavanju svih činjenica.

“Ovo je presudan i važan trenutak kada bi čitavo društvo trebalo jedinstveno da podrži predsednika Srbije i zauzme odlučan stav da za mafiju u našoj zemlji nema mesta”, poručila je Gojkovićeva.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović smatra da je neophodno da se država još odlučnije suprotstavi organizovanom kriminalu.

“Informacije da se na čelu kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo predsednika Vučića nalazi šef kavačkog klana Radoje Zvicer ukazuje da se politički inspiratori i naručioci ovog atentata nalaze u Crnoj Gori, gde žkavački klanž ima zaštitu režima /crnogorskog predsednika/ Mila Đukanovića”, naveo je Popović.

Ističući da veoma dobro razumije opasnost koja prijeti Vučiću, on je ocijenio da su kriminalci koji prijete predsjedniku Srbije i njihovi politički zaštitnici “spremni da ubiju svakoga ko im se suprotstavi i stane na put njihovim kriminalnim radnjama”.

“Zato pozivam nadležne organe da preduzmu sve neophodne mere da lična bezbednost predsednika Aleksandra Vučića bude sačuvana, a nalogodavci i direktni učesnici u pripremi atentata na predsednika budu otkriveni, uhapšeni i najstrože kažnjeni”, poručio je Popović.

Informaciju o pripremama atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića saopštio je juče ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je otkrio da je MUP Srbije tu informaciju pod oznakom hitno dobio posredstvom Evropola, kao i da je od pripadnike policije zemlje koja je članica EU dobio operativna saznanja da je organizovana kriminalna grupa, sačinjena od članova iz raznih država, koja ima za cilj atentat na predsjednika Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana