Медведев 20. октобра у скупштини Србије

Срна
Медведев 20. октобра у скупштини Србије

Београд - Премијер Русије Дмитриј Медведев обратиће се у недјељу, 20. октобра, на посебној сједници Скупштине Србије, пишу “Вечерње новости”.

Медведев би посланицима требало да се обрати у 15.00 часова.

Сједници у част Медведева, осим парламентараца, присуствоваће и политички врх Србије, као и представници дипломатског кора.

Руски премијер долази у посјету Београду поводом 75 година од ослобођења града у Другом свјетском рату.

Према сазнањима “Вечерњих”, претходница посјете Медведева већ се налази у Београду због посљедњих припрема око његовог доласка у Србију.

Чланови руског и српског протокола договарају се и о најситнијим детаљима посјете, као и шта ће све Медведев обићи.

На “мапи” ће, готово је извјесно, бити и Храм Светог Саве који се завршава захваљујући средствима које је одобрио предсједник Русије Владимир Путин. Више милиона евра за финално украшавање ентеријера светиње издвојила је руска компанија “Гаспромњефт”.

Домаћин Медведеву биће премијер Србије Ана Брнабић, а у организацију посјете укључени су и Предсједништво и српски парламент. Медведев ће разговарати и са предсједником Србије Александром Вучићем.

Медведев је у Србији боравио прије 10 година када је Београд обиљежавао 65 година од ослобођења.

Тада се обратио посланицима као први предсједник неке стране земље који је говорио у Скупштини Србије, а и њему је српски парламент био први страни парламент у којем је држао говор.

У обраћању је неколико пута поновио колико се диви антифашистичкој борби српског народа. “Ви сте се храбро борили против фашизма. Такав отпор нацистима није пружан свуда”, рекао је тада Медведев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана