Medvedev 20. oktobra u skupštini Srbije

Srna
Medvedev 20. oktobra u skupštini Srbije

Beograd - Premijer Rusije Dmitrij Medvedev obratiće se u nedjelju, 20. oktobra, na posebnoj sjednici Skupštine Srbije, pišu “Večernje novosti”.

Medvedev bi poslanicima trebalo da se obrati u 15.00 časova.

Sjednici u čast Medvedeva, osim parlamentaraca, prisustvovaće i politički vrh Srbije, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Ruski premijer dolazi u posjetu Beogradu povodom 75 godina od oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu.

Prema saznanjima “Večernjih”, prethodnica posjete Medvedeva već se nalazi u Beogradu zbog posljednjih priprema oko njegovog dolaska u Srbiju.

Članovi ruskog i srpskog protokola dogovaraju se i o najsitnijim detaljima posjete, kao i šta će sve Medvedev obići.

Na “mapi” će, gotovo je izvjesno, biti i Hram Svetog Save koji se završava zahvaljujući sredstvima koje je odobrio predsjednik Rusije Vladimir Putin. Više miliona evra za finalno ukrašavanje enterijera svetinje izdvojila je ruska kompanija “Gaspromnjeft”.

Domaćin Medvedevu biće premijer Srbije Ana Brnabić, a u organizaciju posjete uključeni su i Predsjedništvo i srpski parlament. Medvedev će razgovarati i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Medvedev je u Srbiji boravio prije 10 godina kada je Beograd obilježavao 65 godina od oslobođenja.

Tada se obratio poslanicima kao prvi predsjednik neke strane zemlje koji je govorio u Skupštini Srbije, a i njemu je srpski parlament bio prvi strani parlament u kojem je držao govor.

U obraćanju je nekoliko puta ponovio koliko se divi antifašističkoj borbi srpskog naroda. “Vi ste se hrabro borili protiv fašizma. Takav otpor nacistima nije pružan svuda”, rekao je tada Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana