Медији: Држављанин БиХ умијешан убиство Страхиње Стојановића

Г.С.
Медији: Држављанин БиХ умијешан убиство Страхиње Стојановића

Медији у Србији јављају да је београдска полиција на основу снимака безбједносних камера идентификовала мушкарца који је у недјељу на Новом Београду подметнуо експлозив под Страхињин џип и одмах потом побегао највјероватније преко границе.

Како незванично пише "Информер", а преносе и остали медији у Србији, у убиство Страхињу Стојановића (30) умијешан је држављанин Босне и Херцеговине за којим је одавно расписана међународна потјерница.

Портали додају да је наводно ријеч о професионалном плаћеном убици који је сваки детаљ злочина и бјекство испланирао до детаља. Иако потрага за њим и даље траје, вјерује се да је одмах послије злочина напустио Србију, па ће ово убиство бити додато осталим његовим злодјелима на већ постојећој потјерници.

Полиција је, према тврдњама медија, установила да је плаћени убица наводно из БиХ, читав "посао" обавио бициклом.

Додаје се да су га надзорне камере снимиле у гаражи луксузног стамбеног комплекса "Вест 65" на Новом Београду, гдје је Страхиња живио. Ту је, тврде медији, највјероватније подметнуо војни пластични експлозив пентрит П-500 под Страхињин џип BMW X5.

Потал "Телеграф" јавља да је исти бициклиста наводно снимљен и мало касније, неколико стотина метара даље, у Улици омладинских бригада, како телефонира баш у тренутку експлозије џипа, и то у непосредној близини. Претпоставља се да је сачекао да Страхиња и његова дјевојка из Колумбије Соња Суарез Гомез (45) изађу из гараже и потом је телефоном активирао бомбу.

"Србија данас" јавља да су инспектори током увиђаја и претраге терена у оближњој ријеци Сави пронашли бицикл који је користио осумњичени.

Иако се на снимцима не види лице убице, пошто је имао капу, кацигу и наочаре, полиција је успјела да га идентификује, али за сада није саопштила његово име.

Страхињина дјевојка Соња, која је у експлозији само лакше повријеђена, испричала је у полицији да је кобног дана са Страхињом кренула на ауто-трке на Ушћу, кад је одјекнула експлозија. Она је након саслушања добила забрану изласка из земље, а у сриједу је била на Страхињиној сахрани.

Страхиња Стојановић сахрањен је на Новом бежанијском гробљу. У поворци је поред Страхињине породице стајала и Соња. Она је носила бијелу ружу и повремено гледала у небо са очима пуним суза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана