Mediji: Državljanin BiH umiješan ubistvo Strahinje Stojanovića

G.S.
Mediji: Državljanin BiH umiješan ubistvo Strahinje Stojanovića

Mediji u Srbiji javljaju da je beogradska policija na osnovu snimaka bezbjednosnih kamera identifikovala muškarca koji je u nedjelju na Novom Beogradu podmetnuo eksploziv pod Strahinjin džip i odmah potom pobegao najvjerovatnije preko granice.

Kako nezvanično piše "Informer", a prenose i ostali mediji u Srbiji, u ubistvo Strahinju Stojanovića (30) umiješan je državljanin Bosne i Hercegovine za kojim je odavno raspisana međunarodna potjernica.

Portali dodaju da je navodno riječ o profesionalnom plaćenom ubici koji je svaki detalj zločina i bjekstvo isplanirao do detalja. Iako potraga za njim i dalje traje, vjeruje se da je odmah poslije zločina napustio Srbiju, pa će ovo ubistvo biti dodato ostalim njegovim zlodjelima na već postojećoj potjernici.

Policija je, prema tvrdnjama medija, ustanovila da je plaćeni ubica navodno iz BiH, čitav "posao" obavio biciklom.

Dodaje se da su ga nadzorne kamere snimile u garaži luksuznog stambenog kompleksa "Vest 65" na Novom Beogradu, gdje je Strahinja živio. Tu je, tvrde mediji, najvjerovatnije podmetnuo vojni plastični eksploziv pentrit P-500 pod Strahinjin džip BMW X5.

Potal "Telegraf" javlja da je isti biciklista navodno snimljen i malo kasnije, nekoliko stotina metara dalje, u Ulici omladinskih brigada, kako telefonira baš u trenutku eksplozije džipa, i to u neposrednoj blizini. Pretpostavlja se da je sačekao da Strahinja i njegova djevojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45) izađu iz garaže i potom je telefonom aktivirao bombu.

"Srbija danas" javlja da su inspektori tokom uviđaja i pretrage terena u obližnjoj rijeci Savi pronašli bicikl koji je koristio osumnjičeni.

Iako se na snimcima ne vidi lice ubice, pošto je imao kapu, kacigu i naočare, policija je uspjela da ga identifikuje, ali za sada nije saopštila njegovo ime.

Strahinjina djevojka Sonja, koja je u eksploziji samo lakše povrijeđena, ispričala je u policiji da je kobnog dana sa Strahinjom krenula na auto-trke na Ušću, kad je odjeknula eksplozija. Ona je nakon saslušanja dobila zabranu izlaska iz zemlje, a u srijedu je bila na Strahinjinoj sahrani.

Strahinja Stojanović sahranjen je na Novom bežanijskom groblju. U povorci je pored Strahinjine porodice stajala i Sonja. Ona je nosila bijelu ružu i povremeno gledala u nebo sa očima punim suza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana