Матићева директна порука: Грци, бивша браћо, нећемо вам опростити

ГС
Матићева директна порука: Грци, бивша браћо, нећемо вам опростити

Српски фудбалер Немања Матић огласио се на друштвеним мрежама, са јасном алузијом на одлуку Парламентарне скупштине Савјета Европе о такозваном Косову.

Након што је то тијело усвојило препоруку за прихватање апликације “Косова” у Савјет Европе, а на основу извјештаја грчке посланице Доре Бакојани, није тешко претпоставити на кога је један од наших најбољих фудбалера мислио када је написао:

“Ех Грци бивша браћо, ово вам нећемо опростити...”

За извјештај грчке посланице Доре Бакојани гласао је 131 посланих Парламентарне скупштине, против је било 29, а 11 је било уздржано.

Састанак Комитета министара Савета Европе требало би да буде одржан 16. и 17. маја у Стразбуру, у земљи у којој Матић овог прољећа игра са великим успјехом за Лион.

Комитет министара, извршно тијело Савјета Европе, одлуку доноси двотрећинском већином министара или амбасадора који их представљају и који су присутни у тренутку гласања.

Савјет Европе је најстарије заједничко политичко тијело у Европи и “посвећено је заштити и промовисању људских права, демократије и владавине права”.

Њене чланице су све европске државе осим Бјелорусије, а након усвајања извјештаја Доре Бакојани, на путу пријема је и самопроглашено “Косово”, преноси “Курир”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана