Matićeva direktna poruka: Grci, bivša braćo, nećemo vam oprostiti

GS
Matićeva direktna poruka: Grci, bivša braćo, nećemo vam oprostiti

Srpski fudbaler Nemanja Matić oglasio se na društvenim mrežama, sa jasnom aluzijom na odluku Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope o takozvanom Kosovu.

Nakon što je to tijelo usvojilo preporuku za prihvatanje aplikacije “Kosova” u Savjet Evrope, a na osnovu izvještaja grčke poslanice Dore Bakojani, nije teško pretpostaviti na koga je jedan od naših najboljih fudbalera mislio kada je napisao:

“Eh Grci bivša braćo, ovo vam nećemo oprostiti...”

Za izvještaj grčke poslanice Dore Bakojani glasao je 131 poslanih Parlamentarne skupštine, protiv je bilo 29, a 11 je bilo uzdržano.

Sastanak Komiteta ministara Saveta Evrope trebalo bi da bude održan 16. i 17. maja u Strazburu, u zemlji u kojoj Matić ovog proljeća igra sa velikim uspjehom za Lion.

Komitet ministara, izvršno tijelo Savjeta Evrope, odluku donosi dvotrećinskom većinom ministara ili ambasadora koji ih predstavljaju i koji su prisutni u trenutku glasanja.

Savjet Evrope je najstarije zajedničko političko tijelo u Evropi i “posvećeno je zaštiti i promovisanju ljudskih prava, demokratije i vladavine prava”.

Njene članice su sve evropske države osim Bjelorusije, a nakon usvajanja izvještaja Dore Bakojani, na putu prijema je i samoproglašeno “Kosovo”, prenosi “Kurir”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana