Масовни убица сахрањен у Сенти

Б92
Масовни убица сахрањен у Сенти

Сента - На Градском гробљу у Сенти сахрањен је Раде Шефер (55) из Сенте, који је у недјељу 17. маја у Орому и Мартоношу убио шест блиских особа.

Опело је одржао православни свештеник, а поред синова Властимира и Александра и мајке Илонке, сахрани је присуствовало педесетак његових најближих рођака и пријатеља, пише Б92.

Јожеф Шили из Чоке, дошао је да се опрости од колеге са посла.

“Код реструктуирања предузећа, пре неколико година, постао је вишак и отишао је на тржиште рада. Знам да није волео што му супруга повремено одлази на рад у иностранство, али никада због тога није правио посебан проблем, па ме је вест о масакру који је приредио шокирала“, каже Шили.

Због нарушених породичних односа, дан послије свадбеног весеља, на ком су се вјенчали његов син Властимир и Наталија Бајтаи, Раде Шефер убио је хицима из ловачке пушке шесторо људи.

У недјељу ујутро , најприје је у Орому усмртио ташту и таста Гизелу и Јенеа Траћика, а потом у Мартоношу пријатеље Шандора и Каролину Бајтаи, њихову кћерку, а своју снају Наталију и бившу супругу Рожу Шефер.

Стравичан поход убице зауставио је, штитећи своју супругу, коју је Шефер ранио и малољетног сина, гост на свадби из Француске Емануел Данжон, који га је усмртио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана