Малверзације тешке 22 милиона евра: Почело суђење Дарку Шарићу за прање новца

ГС
Малверзације тешке 22 милиона евра: Почело суђење Дарку Шарићу за прање новца

У Специјалном суду у Београду у 11. 30 је почело припремно рочиште за поновљени поступак против Дарка Шарића и његових сарадницима, због прања новца за који се вјерује да је стечен кријумчарењем кокаина.

Узграду Специјалног суда стигли су адвокати који заступају Дарка Шарића, међу којима није Дејан Лазаревић који је осумњиченог заступао у ранијим процесима. Лазаревић се налази у притвору након што је ухапшен у марту мјесецу због сумње да је био припадник Шарићевог криминалног клана.

Припремно рочиште је затворено за јавност и на њему ће бити прочитана оптужница, а окривљени се кратко изјаснити о кривици.

Апелациони суд у Београду је 4. августа укинуо првостепену пресуду којом је Шарић био осуђен на девет година затвора.

Поред Шарића пресуда је укинута и осталим осуђенима у овом поступку, док је суд потврдио дио пресуде у ослобађајућем дијелу у односу на Дубравку Штрбац и Немању Крстајића.

Суђење им се понавља, јер је првостепени суд пропустио да одлучи о кривичном дјелу из прве тачке оптужнице – удруживање ради вршења кривичног које је окривљенима стављено на терет, па се ради о непотпуно ријешеном предмету оптужбе.

Суђење се поред Шарића понавља и Небојши Јестровићу, некадашњем Шарићевом адвокату Радовану Штрпцу, Предрагу Милосављевићу, Зорану Ћопићу, Маринку Вучетићу, Бојану Станојковићу, Бобану Стоиљковићу, Аргушу Ердинћу и Марку Дабовићу, Горану Богдановићу и Стевици Костићу.

Оптужени се у овом случају терете за догађаје који су се одиграли у току 2008, 2009. и 2010. године.

Прљав новац криминалне групе, коју је, према оптужници 2008. године оформио Шарић са више других лица, а која се бавила кријумчарењем кокаина, уводили су у легалне новчане токове и прикривали његово незаконито поријекло.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана