Malverzacije teške 22 miliona evra: Počelo suđenje Darku Šariću za pranje novca

GS
Malverzacije teške 22 miliona evra: Počelo suđenje Darku Šariću za pranje novca

U Specijalnom sudu u Beogradu u 11. 30 je počelo pripremno ročište za ponovljeni postupak protiv Darka Šarića i njegovih saradnicima, zbog pranja novca za koji se vjeruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Uzgradu Specijalnog suda stigli su advokati koji zastupaju Darka Šarića, među kojima nije Dejan Lazarević koji je osumnjičenog zastupao u ranijim procesima. Lazarević se nalazi u pritvoru nakon što je uhapšen u martu mjesecu zbog sumnje da je bio pripadnik Šarićevog kriminalnog klana.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i na njemu će biti pročitana optužnica, a okrivljeni se kratko izjasniti o krivici.

Apelacioni sud u Beogradu je 4. avgusta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio dio presude u oslobađajućem dijelu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

Suđenje im se ponavlja, jer je prvostepeni sud propustio da odluči o krivičnom djelu iz prve tačke optužnice – udruživanje radi vršenja krivičnog koje je okrivljenima stavljeno na teret, pa se radi o nepotpuno riješenom predmetu optužbe.

Suđenje se pored Šarića ponavlja i Nebojši Jestroviću, nekadašnjem Šarićevom advokatu Radovanu Štrpcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću i Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću.

Optuženi se u ovom slučaju terete za događaje koji su se odigrali u toku 2008, 2009. i 2010. godine.

Prljav novac kriminalne grupe, koju je, prema optužnici 2008. godine oformio Šarić sa više drugih lica, a koja se bavila krijumčarenjem kokaina, uvodili su u legalne novčane tokove i prikrivali njegovo nezakonito porijeklo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana