Малољетник осумњичен за силовање своје бабе

Танјуг
Foto: Илустрација

ПАНЧЕВО- Више јавно тужилаштво у Панчеву поднијело је судији за малољетнике Вишег суда у Панчеву захтјев за покретање припремног поступка према малољетнику из Иланџе, због сумње да је 13. августа, уз пријетње, силовао своју бабу (71).

Захтјевом се малољетнику ставља на терет да је у Иланџи тог дана у току ноћи принудио своју бабу на обљубу употребом силе и пријетњом да ће непосредно напасти на њен живот, наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Панчеву.

Након саслушања осумњиченог, судија за малољетнике Вишег суда у Панчеву му је одредио притвор због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на свједока као и због чињенице да му се ставља на терет извршење кривичног дјела за која је прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења и тежина посљедице кривичног дјела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење поступка према малољетнику.

Тужилаштво је у захтјеву предложило и да се у току припремног поступка испита оштећена и да се одреде потребна вјештачења.

Осумњичени малољетник се терети за кривично дјело силовање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана