Малчански берберин сутра иза затворених врата о кривици

Tanjug
Малчански берберин сутра иза затворених врата о кривици

НИШ - Пред Вишим судом у Нишу сутра треба да се одржи припремно рочиште пред суђење Нинославу Јовановићу, познатијем као Малчански берберин, који је крајем прошле године отео и злостављао 12-годишњу дјевојчицу М.К. из села Суво до.

Припремно рочиште ће бити затворено за јавност и на њему ће се Јовановић кратко изјаснити о кривици. Такође ће се утврђивати који ће се докази изводити током суђења.

Након овог рочишта суд ће заказати почетак суђења које је по слову закона јавно, али би јавност могла да буде искључена ради заштите интереса малолетне дјевојчице. Крајем марта је Више јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу против Нинослава Јовановића, али због заштите интереса малолетне оштећене у овом случају, није могао да саопшти правну квалифкацију кривичног дјела за које се терети.

Истрага је против Јовановића спроведена због кривичних дјела отмица и силовање дјетета. За ова кривична дјела запрећена је казна затвора од најмање 10 година или казна доживотног затвора.

Јовановић је ухапшен 5. јануара, на гробљу у родном селу Малча, након 17 дана полицијске потраге за њим. Он је, како се сумња, 20. децембра, у селу Суви пресрео дјевојчицу на путу до школе и отео је. Она је у међувремену пронађена, након 10 дана потраге у селу Јасеновик и једној викендици.

Јовановић је иначе пуштен је из притвора у марту прошле године, када му је изречена првостепена пресуда којом га је Виши суд у Београду осудио је на пет мјесеци затвора због полног узнемиравања малолетнице путем Фејсбука.

Јовановић је након изрицања поменуте пресуде 18. марта пуштен на слободу, пошто му је притвор урачунат у затворску казну, а у притвору је провео више од пет мјесеци.

Прије тога је у два наврата био осуђиван за силовање на 10 и 12 и по година затвора, које је издржао. Иначе, М.К. коју је 10 дана држао заточену након отмице, пронађена је 29. децембра у селу Јасеновик у великој полицијској потрази.

Дјевојчица је била ошишана са модрицама по тијелу и смештена у Клинички центар у Нишу ради опоравка.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана