Мајка упала у школу у Лесковцу, тукла и изгребала шест ђака

telegraf.rs
Мајка упала у школу у Лесковцу, тукла и изгребала шест ђака

У Основној школи “Вук Караџић” Лесковац јуче се на малом одмору, негдје послије 16 сати, десио невиђени хаос када је Л. Ж, мајка ученице шестог разреда те школе упала, у одјељење које похађа њено дијете, и физички напала више дјевојчица и дјечака од којих је петоро изгребала, а једном дјечаку скоро поломила нос, потвдили су родитељи те школе који и данас лијече трауме своје дјеце.

Поред родитеља, инцидент је потврдио и портпарол ПУ Лесковац Бобан Здравковић који је казао да је мајка приведена, да се врше истражне радње и да ће након тога случај бити предат Основном тужилаштву у Лесковцу, пише Југмедиа.

Према сазнањима родитеља, Л. Ж. је најпре обавила разговор са разредним старјешином тог одјељења жалећи се на сву дјецу у смислу да она малтретирају другарицу из одјељења, односно, њену дјевојчицу. Разредни је пажљиво саслушао мајку ученице, обећао да ће испитати ситуацију, па се чинило да ће се све на томе завршити. Међутим, наводно није.

"Она је после разговора са разредним старешином, на малом одмору између 5. и 6. часа најпре галамила на ходнику испред одељења, а потом ушла у одељење са 20 ученика, драла се и вређала децу да би их потом физички напала. У том нападу, док су сва избезумљена деца вриштала, петоро дечака и девојчицу је изгребала, а шестог дечака је ударила песницом по носу. Мало је недостајало да нос буде поломљен", прича један од родитеља, који је раније дошао у школу и чекао да почне родитељски састанак на другу тему.

Ко зна како би све завршило да у помоћ није прискочило, особље, наставници и помоћни радници.

"Чим је почела на ходнику да виче, пришао јој је дежурни наставник, покушавали су да је смире. Међутим, она је као метак улетела у одељење, они за њом. Буквално су се борили с њом, али је имала невероватну снагу, па им се отргла и тако повредила децу",објашњава саговорник, захтијевајући анонимност.

Све је то трајало десетак минута и за то време настава је била буквално прекинута у скоро цијелој школи, будући да су и ученици из других одјељења, чувши галаму, излетјели из клупа и присуствовали немилој сцени.

Расправа и туча ученика трајала је десетак минута. Када је "обавила посао", мајка је своје дијете узела за руку и мирно изашла из школе.

Директор школе “Вук Караџић” Предраг Здравковић је брзо послије инцидента стигао у школу. Пошто је прије тога био заказан родитељски састанак, револтирани родитељи су тражили да се разговора о нападу и повријеђеним ученицима.

Управо су они, пошто им је директор предочио могућности, тражили да се случај пријави полицији, која је одмах дошла у школу, послије чега су дјеца одведена у ургентни центар Опште болнице Лесковац, гдје су им саниране повреде и издата љекарска уверења.

"Моје дете је изгребано по лицу, али много је опасније од тога што је претпело страшан шок, па се супруга и ја трудимо да га некако смиримо с обзиром да је ноћас у сну имало комшаре", прича родитељ једног од шест повријеђених малишана.

(Телеграф.рс/југмедиа.рс)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана