Majka upala u školu u Leskovcu, tukla i izgrebala šest đaka

telegraf.rs
Majka upala u školu u Leskovcu, tukla i izgrebala šest đaka

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” Leskovac juče se na malom odmoru, negdje poslije 16 sati, desio neviđeni haos kada je L. Ž, majka učenice šestog razreda te škole upala, u odjeljenje koje pohađa njeno dijete, i fizički napala više djevojčica i dječaka od kojih je petoro izgrebala, a jednom dječaku skoro polomila nos, potvdili su roditelji te škole koji i danas liječe traume svoje djece.

Pored roditelja, incident je potvrdio i portparol PU Leskovac Boban Zdravković koji je kazao da je majka privedena, da se vrše istražne radnje i da će nakon toga slučaj biti predat Osnovnom tužilaštvu u Leskovcu, piše Jugmedia.

Prema saznanjima roditelja, L. Ž. je najpre obavila razgovor sa razrednim starješinom tog odjeljenja žaleći se na svu djecu u smislu da ona maltretiraju drugaricu iz odjeljenja, odnosno, njenu djevojčicu. Razredni je pažljivo saslušao majku učenice, obećao da će ispitati situaciju, pa se činilo da će se sve na tome završiti. Međutim, navodno nije.

"Ona je posle razgovora sa razrednim starešinom, na malom odmoru između 5. i 6. časa najpre galamila na hodniku ispred odeljenja, a potom ušla u odeljenje sa 20 učenika, drala se i vređala decu da bi ih potom fizički napala. U tom napadu, dok su sva izbezumljena deca vrištala, petoro dečaka i devojčicu je izgrebala, a šestog dečaka je udarila pesnicom po nosu. Malo je nedostajalo da nos bude polomljen", priča jedan od roditelja, koji je ranije došao u školu i čekao da počne roditeljski sastanak na drugu temu.

Ko zna kako bi sve završilo da u pomoć nije priskočilo, osoblje, nastavnici i pomoćni radnici.

"Čim je počela na hodniku da viče, prišao joj je dežurni nastavnik, pokušavali su da je smire. Međutim, ona je kao metak uletela u odeljenje, oni za njom. Bukvalno su se borili s njom, ali je imala neverovatnu snagu, pa im se otrgla i tako povredila decu",objašnjava sagovornik, zahtijevajući anonimnost.

Sve je to trajalo desetak minuta i za to vreme nastava je bila bukvalno prekinuta u skoro cijeloj školi, budući da su i učenici iz drugih odjeljenja, čuvši galamu, izletjeli iz klupa i prisustvovali nemiloj sceni.

Rasprava i tuča učenika trajala je desetak minuta. Kada je "obavila posao", majka je svoje dijete uzela za ruku i mirno izašla iz škole.

Direktor škole “Vuk Karadžić” Predrag Zdravković je brzo poslije incidenta stigao u školu. Pošto je prije toga bio zakazan roditeljski sastanak, revoltirani roditelji su tražili da se razgovora o napadu i povrijeđenim učenicima.

Upravo su oni, pošto im je direktor predočio mogućnosti, tražili da se slučaj prijavi policiji, koja je odmah došla u školu, poslije čega su djeca odvedena u urgentni centar Opšte bolnice Leskovac, gdje su im sanirane povrede i izdata ljekarska uverenja.

"Moje dete je izgrebano po licu, ali mnogo je opasnije od toga što je pretpelo strašan šok, pa se supruga i ja trudimo da ga nekako smirimo s obzirom da je noćas u snu imalo komšare", priča roditelj jednog od šest povrijeđenih mališana.

(Telegraf.rs/jugmedia.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana