Maja Гојковић: Са "Даром из Јасеновца" повратак на свјетску филмску позорницу

Срна
Maja Гојковић: Са "Даром из Јасеновца" повратак на свјетску филмску позорницу

БЕОГРАД- Министар културе и информисања Србије Маја Гојковић честитала је данас кандидатуру филма "Дара из Јасеновца" за награду "Златни глобус" и истакла да се тиме српска кинематографија враћа на свјетску филмску позорницу, саопштено је из Министарства културе Србије.

"Ово је не само велико признање за филм жДара из Јасеновцаж, већ и добар знак за читаву српску кинематографију, која се овом кандидатуром враћа на светску филмску позорницу", истакла је Гојковићева.

Она је напоменула да је кандидатура филма "Дара из Јасеновца" за "Златни глобус" посебно значајна, јер је то први српски филм у трци за "Златни Глобус" за све категорије, а не само за најбољи страни филм.

У саопштењу се напомиње да је филм "Дара из Јасеновца" српски кандидат и за награду "Оскар".

"Златни глобус" је америчка награда коју од 1944. године додјељује Холивудско удружење страних новинара најбољим филмовима и телевизијским програмима из протекле године, а добитници ове награде сматрају се озбиљним кандидатима и за престижну награду америчке филмске академије "Оскар".

Номинације, односно филмови који су ушли у ужи круг за награду "Златни глобус", биће објављене 3. фебруара, а свечана церемонија проглашења добитника заказана је за 28. фебруар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана