Maja Gojković: Sa "Darom iz Jasenovca" povratak na svjetsku filmsku pozornicu

Srna
Maja Gojković: Sa "Darom iz Jasenovca" povratak na svjetsku filmsku pozornicu

BEOGRAD- Ministar kulture i informisanja Srbije Maja Gojković čestitala je danas kandidaturu filma "Dara iz Jasenovca" za nagradu "Zlatni globus" i istakla da se time srpska kinematografija vraća na svjetsku filmsku pozornicu, saopšteno je iz Ministarstva kulture Srbije.

"Ovo je ne samo veliko priznanje za film žDara iz Jasenovcaž, već i dobar znak za čitavu srpsku kinematografiju, koja se ovom kandidaturom vraća na svetsku filmsku pozornicu", istakla je Gojkovićeva.

Ona je napomenula da je kandidatura filma "Dara iz Jasenovca" za "Zlatni globus" posebno značajna, jer je to prvi srpski film u trci za "Zlatni Globus" za sve kategorije, a ne samo za najbolji strani film.

U saopštenju se napominje da je film "Dara iz Jasenovca" srpski kandidat i za nagradu "Oskar".

"Zlatni globus" je američka nagrada koju od 1944. godine dodjeljuje Holivudsko udruženje stranih novinara najboljim filmovima i televizijskim programima iz protekle godine, a dobitnici ove nagrade smatraju se ozbiljnim kandidatima i za prestižnu nagradu američke filmske akademije "Oskar".

Nominacije, odnosno filmovi koji su ušli u uži krug za nagradu "Zlatni globus", biće objavljene 3. februara, a svečana ceremonija proglašenja dobitnika zakazana je za 28. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana