"Магна ситинг" Алексинац: Отворен проширени погон који ће запошљавати 1.000 радника

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - У Алексинцу је отоврен проширени погон канадске компаније "Магна ситинг" који ће запошљавати 1.000 радника.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на церемонији отварања проширеног погона да је од великог значаја да грађани Србије имају прилику да раде и остају у својој земљи.

Он је истакаао да дугује захвалност канадским, њемачким, руским пријатељима и осталим инвеститорима што су отварањем својих компанија обезбједили посао грађанима Србије. "Важно је да имамо посао и да имамо тржиште. Проток робе је тренутно успорен, али гураћемо", поручио је предсједник Србије. Амбасадор Канаде за Србију, Црну Гору и Сјеверну Македонију Џејлс Норман је рекао да компанију "Магна" успјешном, прије свега, чине вриједни радници нагласивши да су радници у Србији управо такви. Он је честитао Вучићу, Влади Србије и локалним властима на посвећености коју чине на стварању бољих економских услова.

"За мене је данашњи дан посебан. Наставићемо да радимо и не сумњам да ћемо имати још оваквих успјеха", рекао је он. Компанија "Магна" је свој први погон у Србији отворила у Оџацима прије пет година, прошле године је отворила фабрику у Алексинцу, а сада је проширила своје производне капацитете.

Друга фаза инвестиције подразумјевала је изградњу нове произодне хале. "Магна" производи пресвлаке за ауто-сједишта за познате свјетске марке аутомобила и послује у 18 европских земаља

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана