"Magna siting" Aleksinac: Otvoren prošireni pogon koji će zapošljavati 1.000 radnika

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - U Aleksincu je otovren prošireni pogon kanadske kompanije "Magna siting" koji će zapošljavati 1.000 radnika.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na ceremoniji otvaranja proširenog pogona da je od velikog značaja da građani Srbije imaju priliku da rade i ostaju u svojoj zemlji.

On je istakaao da duguje zahvalnost kanadskim, njemačkim, ruskim prijateljima i ostalim investitorima što su otvaranjem svojih kompanija obezbjedili posao građanima Srbije. "Važno je da imamo posao i da imamo tržište. Protok robe je trenutno usporen, ali guraćemo", poručio je predsjednik Srbije. Ambasador Kanade za Srbiju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju Džejls Norman je rekao da kompaniju "Magna" uspješnom, prije svega, čine vrijedni radnici naglasivši da su radnici u Srbiji upravo takvi. On je čestitao Vučiću, Vladi Srbije i lokalnim vlastima na posvećenosti koju čine na stvaranju boljih ekonomskih uslova.

"Za mene je današnji dan poseban. Nastavićemo da radimo i ne sumnjam da ćemo imati još ovakvih uspjeha", rekao je on. Kompanija "Magna" je svoj prvi pogon u Srbiji otvorila u Odžacima prije pet godina, prošle godine je otvorila fabriku u Aleksincu, a sada je proširila svoje proizvodne kapacitete.

Druga faza investicije podrazumjevala je izgradnju nove proizodne hale. "Magna" proizvodi presvlake za auto-sjedišta za poznate svjetske marke automobila i posluje u 18 evropskih zemalja

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana