Луковић: Сва расположива средства и људство на терену у потрази за дјевојчицом

Танјуг
Луковић: Сва расположива средства и људство на терену у потрази за дјевојчицом

БЕОГРАД - Генерал полиције и помоћник директора полиције за специјалне и посебне јединице Дејан Луковић изјавио је данас, поводом нестанка двогодишње Данке Илић, да је Полицијска управа Бор надлежна за тај случај зато што се десио на тој територији, али да је истог тренутка када су у Бору видјели да не могу да пронађу дјевојчицу, у кратком року, наредбом министра унутрашњих послова Братислава Гашића ангажована и жандермерија, као и сва расположива средства.

-У вечерњим сатима, преко 150 припадника жандармерије је било на терену. Ангажоване су снаге управе за технику Управе криминалистичке полиције, јединице за обезбеђење, сва она средства, техника и људство за које сматрамо да би тој ситуацији дало резултате ми смо истог момента ангажовали - рекао је он за К1 телевизију.

Луковић додаје да потрагу за несталом дјевојчицом отежавају временским услови, али напомиње да се потрага наставља и да ће она трајати докле год дјевојчица не буде пронађена.

Одговарајући на питање како се смјењују екипе на терену у ванредним ситуацијама попут ове, генерал је рекао да тада нема смјенског рада, већ да људи на терену могу да одморе сат, два и да се одмах након тога враћају на терен, док за то вријеме долази друга екипа.

-Тренутно је ангажован нишки одред жандермерије који је територијално најближи ситуацији где се ово дешава, али ми ангажујемо и припаднике жандармерије из Краљева, Београда, па чак и из Новог Сада ако за то буде било потребе, ако проценимо да треба да се врши шира претрага терена - навео је Луковић.

Повезане вијести:

Нестала двогодишња дјевојчица, траже је стотине људи

Ко је била Амбер због које је настао систем „Амбер алерт"

Потрага за малом Данком: Полиција провјерава аутомобиле и особе које су имале проблема са законом

Мале Данке нема дуже од 20 часова, родитељи дају исказ у полицији

Огласио се тата нестале мале Данке: Дао је обећање које слама срце

Проширена потрага за несталом дјевојчицом

Мала Данка ујединила Србију: Сви трагају за дјевојчицом

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана