Мале Данке нема дуже од 20 часова, родитељи дају исказ у полицији

ГС
Мале Данке нема дуже од 20 часова, родитељи дају исказ у полицији

БОР - Дјевојчица Данка Илић (2) из Бора нестала је јуче око 13.45 часова у насељу Бањско поље, а  потрага је даље у току.

Родитељи нестале Данке дају исказ у полицији. Ово је стандардна процедура у оваквим случајевима како би се детаљно истражиле све околности и прикупиле релевантне информације. Породица помаже полицији како би мала Данка била што прије пронађена.

Горска служба са псима трагачима претражује терен. Како јавља репортер Курира са лица мјеста, велики број људи је укључен у потрагу и дају све од себе да се дјевојчица што прије пронађе.

Велики број људи је на терену, сви траже малу Данку. Рудари су се, такође, укључили у потрагу. Хладно вријеме и киша додатно отежавају ситуацију.

Александар Миликић, градоначелник Бора рекао је да је претражено 10 квадратних километара до јутрос.

На мјесту нестанка и околини прусутно је неколико стотина припадника полиције, а ту су и припадници Горске службе спасавања, жандармерије и добровољаца.

Драгана Петровић, портпарол полуправа Бор каже да је претрага терена у току и да се интензивно ради на проналаску дјевојчице.

Мирослав Андробић са неколико десетина својих колега с којима се организовао у спасилачку чету рудника описао је колико је тежак и неприступачан терен на којем су синоћ започели потрагу за маленом Данком.

- Синоћ смо само дошли да помогнемо и вратили се јер је на терену била Жандармерија. Јутрос смо организовани као Чета за спасавање Рудника из Бора. Претражили смо јутрос, у договору с командиром, Брестовачку реку изнад Брестовачке бање до скретања за бању на мосту код Брестице. Терен је јако неприступачан, ми смо јако тешко прелазили терен и могу да кажем да је немогуће да дете од две године туда пролази - рекао је Мирослав.

Како су рекле комшије које су на ногама од јуче, Данкином оцу је синоћ позлило па је морала да реагује и Хитна помоћ. Он је тешко примио вијест о нестанку дјетета, те му је позлило због стреса.

Ненад Периш

Чим су медији, а затим и полиција апликацијом “Пронађи ме” дали опис за нестало дијете, на друштвеним мрежама огласио се и Ненад Периш, отац Матеја, обратио се родитељима девојчице.

- Знам колико им је у овим тренуцима тешко. Прошао сам то, дани ишчекивања су најтежи... Данкиним родитељима желим да поручим “вјера никада не посустаје”. Зато се молим Богу да им да снаге и да не губе наду. С родитељима, породицом искрено се молим да нам свима да снаге да дочекамо срећан крај - каже Периш.

Тијело његовог сина пронађено је у мају 2022. године пет мјесеци анкон нестанка и интензивне потраге.

Повезани текстови:

Потрага за малом Данком: Полиција провјерава аутомобиле и особе које су имале проблема са законом

Потрага двогодишњом дјевојчицом још траје

За малом Данком трагају и хеликоптерима и дроновима

Цијела Србија на ногама због Данке: Први пут активиран систем "Пронађи ме"

Нестала двогодишња дјевојчица, траже је стотине људи

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана