За малом Данком трагају и хеликоптерима и дроновима

Танјуг
За малом Данком трагају и хеликоптерима и дроновима

БОР- Градоначелник Бора Александар Миликић рекао је да су екипе које врше претрагу терена у потрази за двогодишњом дјевојчицом која је данас нестала у Бору још увијек ангажоване и да ће се потрага наставити и у току ноћи.

-Наставићемо и ноћас, биће укључена још три дрона МУП-а, и два дрона приватних компанија који поседују термовизијске камере. Такође, у потрагу ће бити укључени и пси обучени за претрагу - рекао је Миликић за Тањуг.

У току дана, од нестанка дјевојчице нешто прије 14 сати, додаје Миликић, више од 350 људи је учествовало у потрази.

-Цео дан се ради у на претрази терена који врло неприступачан. Молим грађане за мир и разумевање, да не ометају рад полиције и излажу себе ризику на оваквом терену, људи раде свој посао, и молим све да се придржавају координације МУП-а - поручио је Миликић.

Он је захвалио свим грађанима који су дошли да помогну, али апеловао да се не праве велике гужве јер, посебно у току ноћи на неприступачном терену стављају себе у ризик да се повриједе.

Спасилац Горске службе спасавања (ГСС) Данијел Алексић изјавио је вечерас за да су у потрагу за несталом девојчицом Данком Илић укљлучени и хеликоптери.

-И даље су у потрази терена укључени сви ресурси. Горска служба спасавања ставила је све своје ресурсе и могућности на располагање МУП-у. Поред нас су и друге службе и покушавамо да што пре решимо ову ситуацију . рекао је Алексић.

Додао је да тренутно дронови са термовизијом претражују терен за који се сматра да се на њему налази нестала дјевојчица Данка Илић, и додао да ће након тога у потрагу кренути и спасилачки тим.

-Претражићемо сваки сектор који до сада није претражен - рекао је Алексић.

Он је истакао да ГСС дјелује у координацији са припадницима МУП-а, и да је на располагање ставила све своје ресурсе, односно дронове, псе трагаче и људство, како би се претражио што шири простор.

-Методом елиминације претраживаћемо део по део, како бисмо били сигурни да се девојчица не налази ту -каже Алексић.

Навео је да је терен на којем се врши потрага за малом Данком неприступачан због ниског растиња и шуме.

-Дете је мало и тешко уочљиво, тако да свако искуство кретања по брдском и планинском терену помаже. Ватрогасно-спасилачка јединица у Бору такође учествује у потрази, било је и доста грађана и ловаца данас - рекао је Алексић.

Додао је да очекује да се у потрагу укључи још паса трагача, оцijенивши да је МУП у сарадњи са многим организацијама попут ГСС употријебио сваки свој ресурс за потрагу и да се веома добро ради у оквиру потраге.

Данка Илић, старости двijе године, нестала је око 13.45 часова у насељу Бањско Поље, улица Војводе Радомира Путника бр. 19, град Бор.

Има смеђу косу, браон очи, а висине је око 85 цм.

На себи је у тренутку нестанка имала маслинасто зелену јакну, љубичасте панталоне и црне патике.

Повезани текст:

Цијела Србија на ногама због Данке: Први пут активиран систем "Пронађи ме"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана