Лучић: Циљ "Телеком Србија" да буде регионални лидер

Танјуг
Лучић: Циљ "Телеком Србија" да буде регионални лидер

БЕОГРАД - Циљ компаније "Телеком Србија" је да у свим земљама у којима послује буде број један у свим класичним телеком услугама - телевизија, мобилни и фиксни телефон, на добром путу је да то реализује у Србији, Црној Гори и БиХ, а има велике планове и у дијаспори, рекао је данас координатор за интернет и мултимедију ове компаније Владимир Лучић.

Лучић је истакао да је намјера "Телекома Србија", који сада вриједи више од двије милијарде евра, да се развије у снажног регионалног лидера, наводећи да је у двије године та компанија инвестирала у оптичку и мобилну мрежу, у аквизиције кабловских оператера и стварање новог телевизијског садржаја, кроз канал "Арена спорт".

Он је на конференцији за новинаре истакао да је "Телеком Србија" успио да заврши најјачи инвестициони циклус, а да ниво задужености буде на европском просјеку.

"Једина смо компанија у којој држава има акције, која послује у ЕУ. Имамо мобилног оператера у Аустрији, где ћемо ускоро постати и интернет провајдер", рекао је Лучић.

Према његовим ријечима, циљ "Телекома" је да прошири пословање на Њемачку и Швајцарску, а касније на САД и Канаду.

Лучић је додао да "Телеком" жели да инвестира у дигиталне сервисе и да ће, као интернет лидер, бити окосница развоја у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана