Lučić: Cilj "Telekom Srbija" da bude regionalni lider

Tanjug
Lučić: Cilj "Telekom Srbija" da bude regionalni lider

BEOGRAD - Cilj kompanije "Telekom Srbija" je da u svim zemljama u kojima posluje bude broj jedan u svim klasičnim telekom uslugama - televizija, mobilni i fiksni telefon, na dobrom putu je da to realizuje u Srbiji, Crnoj Gori i BiH, a ima velike planove i u dijaspori, rekao je danas koordinator za internet i multimediju ove kompanije Vladimir Lučić.

Lučić je istakao da je namjera "Telekoma Srbija", koji sada vrijedi više od dvije milijarde evra, da se razvije u snažnog regionalnog lidera, navodeći da je u dvije godine ta kompanija investirala u optičku i mobilnu mrežu, u akvizicije kablovskih operatera i stvaranje novog televizijskog sadržaja, kroz kanal "Arena sport".

On je na konferenciji za novinare istakao da je "Telekom Srbija" uspio da završi najjači investicioni ciklus, a da nivo zaduženosti bude na evropskom prosjeku.

"Jedina smo kompanija u kojoj država ima akcije, koja posluje u EU. Imamo mobilnog operatera u Austriji, gde ćemo uskoro postati i internet provajder", rekao je Lučić.

Prema njegovim riječima, cilj "Telekoma" je da proširi poslovanje na Njemačku i Švajcarsku, a kasnije na SAD i Kanadu.

Lučić je dodao da "Telekom" želi da investira u digitalne servise i da će, kao internet lider, biti okosnica razvoja u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana